There was an error in this gadget

Wednesday, March 7, 2012

i'm back


ohh...nak dkt setaun tak jpe blog ni.smlm cube nak bukak boleh lupe id...kikiki..tp dpt jugak akhirnya bukak,,,kalau jodoh tak kemana kan?ai cuba recall nape sebenar kenapa ai buat blog ni...recall pya recall rupanya masa tu sbb ai baru terima kehadiran permata hati i

Umar Anwar



masa ni umur Umar baru 8 bulan

masa kat nicu hosp melaka.umar berumur 7 hari...baru ai dapat peluk2 dia.owhhhh


Alangkah indahnya perjalanan hidup ni kan.masing2 dengan cerita masing2.kalau nak cerita yang ai pya..makan tahun kot haha.tp ape2 pun yang penting tahun ini, detik ini telah membawa ai kesatu tahap yang mana ai semakin memahami kehidupan ini.mungkin boleh ckp ai semakin mensyukuri nikmat yang Allah kurniakan pd ai.bukanla sebelum ni tak kan...

kehadiran umar dalam hidup kami asben n wife,bagi ai sangat indah.memahami apa yang umar da buat dalam hidup ai semakin ai menghargai hidup ni.level kesabaran yang semakin meningkat2 mcm kalau kita menang main game kan kita baru dapat naik satu level kan...ai happy gile sbb ai rasa level ai makin tinggi day by day.

its not easy being parents.ai akui tu,lebih lagi kalau 1st born, pastu kne buat semua all by myself.indahnya lesson by umar anwar.mungkin dulu ai tak crita mcm mana ujian Allah pd ai..insyaAllah ai akan kongsi.sbb bg ai every born ada citer masing2.ujian Allah.kurniaan Allah.

Saturday, December 11, 2010

konvo husband




muka2 happy n penat berfeluh2 dihari kejadian...umar yang da sangat kepanasan n ngantuk sebaik behave masa nak amik gambau studio dlm booth panas tuh kikikiki...masa ni mak ngan jujie n along da secure sbb jujie tetibe nak pitam(sian auntie jujie)... walaupun begitu..ttp senum masa amik gambau...pandai ekkkkk huhuhu..


mak long yang happy ngat ngan anak bongsunya..huhu..kiut btol maklong aku nih...

6 disember 2010.tahniah kpd husband y at last berjaya konvo.hadiah sebenar ialah kehadiran isteri n anak katanya..aku rasa happy sgt hari tu.biau la konvo husband oun kikiki n walaupun sgt penat sbb panas terik...da la muka berminyak2 berpeluh...umar pun da lemmas semacam da sbb da time dia nak titon...sgt kecian anak mama.ingat nk g studio jek amik gambau, tp husband tanak sbb nanti kne ulang alik ke uitm nak pulangkan jubah so terus sekali harung jek kat booth y ada tepi2 tuh...grrr walaupun tak setuju sbb tak selesa, aku malas nak byk songeh sbb bukan kami bertiga ja on that day...mak ayah n mertua pun sume ada...sekali lak ngan mamat y kebetulan sama sidang ngan husband...dan seminggu sebelum tu auntie jujie jugak konvo...kiranya kegembiraan berganda pada ayah..atas kejayaan anak n menantu jugak anak buahnya...

Thursday, December 3, 2009

umar raya haji

huhu..ustaz cubit pipi umar,moga nanti umar
jadi ustaz jugak..insyaAllah..

Hari raya haji baru ni, kami sefamily balik kampung mlake..asalnye nak balik kemaman, sayangnye banjir tak bagi umar balik kemaman,,,tgu la lagi 2-3 mgu baru jumpe atuk nek.so dikesempatan hari yang mulia ni...mama n papa umar berpakat buat kenduri qqah n cukur jambul umar...(takde jambul pun) ...Alhamdulillah termakbul niat mama n papa..atuk umar jempuk pak usop jadi tukang masak..papa umar kata yum yum kari kambing,tapi mama tak rasa pun...kihkihkih...thanks to uncle bob n auntie su datang bawak daNia jumpe umar...cumil sgh dania pakai riben kaler pink malam tu...seswai la awan dania..hihi

dalam ramai2 tetamu y dtg mama sempat mempromo kan cd y umar pakai ni kepade sumer mommies y ada malam tu...hehe...sape jek pun...kalangan sedare mara y ada baby jek la...memandangkan mama tak bawa balik kg stok cd yang tinggal (rugi2) hehe..so diorg minta mama poskan je..senang jugak macam tu ek..
ujung mgu ni nak g melawat danish pulak...mommy dia nak beli cd jugak,,,aku da oderkan y jenama babyland..sungguh cumil katun spongebob..waaa...sexy la nanti danish pakai cd s.bob kkekeke...umar jgn jeles..nti mama oderkan ntuk umar jgk k....hihi

sakan umar bersiap nak marhaban dibantu pak usunye..huhu...umar join marhaban,lantang betul suara umar marhaban....pak imam senyum jerk..

..err..cukur jambul?nyum nyum...



Sunday, November 15, 2009

auntie jujie came to rescue

auntie jujie came not to see but..but play game???

owh..at last auntie jujie help mama luk after umar..huhuhu

...papa umar sailing la, so mama tanak dok sensorang..mama kol auntie jujie temankan mama sepanjang papa umar takde ni..papa umar jemput auntie jujie kat uitm semalam...mama happy ngat ade teman plus da sebulan lebey tak jumpa auntie jujie..winduw..
auntie jujie cakap umar da gumuk...ceh..adeke cakap anak mama gumuk...mana ade gumuk...tomei adela..so...mama cam rasa tak sabau nak ajak auntie jujie jenjalan soping...huhu

Tuesday, November 10, 2009

happy cloth diapering

cd disidai seawal pagi..
close up sket....
nanti da reda ujan mama tolak kat panas cd umar ye..
uuuuu...warna-warni cd umar..
...hurm..ujan plak rini,mcm malas nak bergerak la.huhu.tapi malas2 pun aku da siap basuh cd umar tomei..hepi2 membasuh sambil buat bekpes.(buat air milo jek pun) jap g papa g kedai beli lauk.mamam2 pastu kemas uma sket,pastu gelek umar..yey...
bukan susah pun basuh cd.collection semalam2 amik sume campak lam mesin tgu jap da sia ....jemur...tada.....bersih da cd umar..pakai cd ni hati aku senang n lapang...umar pun da kurang dapat nappy rash..almaklumla aku ni bila da tdo ade berat sket nk bgn salin diapeers umar tengah2 malam...cam zombi kg pisang bgn tengah2 malam cari diapers nk ganti.huhu...dulu ye la..sempat merasa 2 bulan lebih sebelum guna cd ni.skang bila da guna cd ni lapang dada mama,tak payah pk pasal nappy rash lagi.huhuu..mama hepi..umar hepi..papa pun senyummm lebar jek..

masa memula nak pakai cd ni puas jugak berbuih mulut aku menerangkan pada papa umar kebaikan cd ni...agak berat jugak la memula sbb nak beli sekali byk..nak beli sikit2 nanti ape plak konsep no more diapers kan...so papa y half2 stuju ngan cd ni pun dengan baik hatinye stuju beli cd ni.mama umar sgt hepi masa memula men'cd'kan umar ni.berkobar2...dan mmg senang pun bila dapat guidance dpd kak sara y da lama guna cd ni.
aku ingat cd ni trend baru,rupenye da lama wujud.memeng jimat...dan y pentingnya selamat untuk our babies....
huhu...sbb tu la mama n umar love cloth diapering,....huhu


Monday, November 9, 2009























thanks to auntie mira..mama minta auntie mira jahitkan barut untuk umar.tapi dengan hepinya mama terima 2 helai barut cumil bunga2..auntie mira bagi sementara tgu barut umar siap nak jahit..last wex umar kne kembung perut,umi dia kata mungkin masuk angin sbb tak pakai barut, sbb tu mama minta auntie mira jahitkan barut untuk umar...so sementara tgu barut umar siap ni umar pakai barut bunga2 y auntie mira bagi...pakai plak ngan cd y matching nganbarut bunga merah huhu...sangat tomei....mama kayang umar....

papa masak ungkep beb...



balik skhul rini ujan lebat selebatnye..aku drive sgt keful..maklumla amatur huhu, balik terus amik umar dpd rumah umi dia.pas mandi n solat gelek2 umar sampai tetdo..tau2 je ada bau wangi2an dari dapo...huhu....guest what...papa masak ungkep beb..
ungkep, bagi sesapa y tak tau ape tu, adalah sejenis masakan org jawa.biasanya mak aku masak time hari raya jek..n aku pun tak penah terfikir nak masak ungkep? patutla kat uma bik elly semalam papa sibuk menyalin resipi dpd bibik elly..rupenye ade projek...projek ungkep...mama so happy n exited to try ungkep dr air tangan papa...huhu..

mama da lapau..yum yum yum